sunnuntai 21. joulukuuta 2008

Billnäs 1953

Muutama postaus aiemmin esittelin mun kaappiprojektin. Projektin, jonka tarkoitus oli antaa kaapille uusi elämä! Nyt kaappi viimeistä silausta vaille valmis. Tänään se saatiin siirrettyä olohuoneeseen ja vihdoinkin kodinhoitohuone saatiin raivattua hiomapapereista, laatan palasista ja maalipurkeista...
Rapsuttelin kaapin ulkopinnoista poies lohkeilleet kerrokset ja hioin pinnat kutakuinkin sileiksi. Toiselta sivuseinältä jouduin muutaman isomman läntin paikkailemaan pikasilotteella, mutta muutoin jätin tarkoituksella kolhut kuvastamaan elettyä elämää. Kaapin kansi oli sen verran kärsinyt että päätin tehdä siihen laatoista uuden päällisen.


Maalailin kaapin kauttaaltaan otex-tartuntapohjamaalilla (voi kaamia, sitä käryä!!!) ja päälle Empiren valkoista kalustemaalia yksi kerros ja hyvin peittyi. Maalasin kaapin myös sisältä, paitsi ovien sisäpinnat jätin vanhalle lakalle kun olivat niin siistit. Jätin myös sisäpuolelle näkösälle leiman: Billnäs 1953.

Appivanhemmat kävivät tänään ja ihmettelivät että voiko tuo kaappi olla sama kuin se vanha rohju minkä he kesällä tänne kantoivat! Kyllä vain voi! :) Kun kysyin mistä kaappi on kotoisin niin he ovat aikanaan hakeneet sen vanhalta koululta, joka tyhjennettiin. Sieltä kaappi oli autotallin kautta kulkeutunut halakolatoon lahoamaan, kunnes minä tulin ja pelastin "pienokaisen" sateelta ja kylmältä :) Nyt kaappi seisoo olohuoneessa entistä ehommassa kunnossa ja lähestulkoon ilmaisena (jos ei lasketa sikakallista pienen kylän rautakaupan laskua...).
Tämä projekti antoi myös uskoa että voisin uusata ehkä joitain muitakin pelastettavia huonekaluja :)


1 kommentti:

Tiipu kirjoitti...

Hienosti olet kaapin tuunannut, olen itsekkin etsinyt jotain vastaavaa projektia.

http://tiipu.vuodatus.net/