lauantai 27. joulukuuta 2008

Joulupukinkonttiin

Nyt kun joulu on juhlittu ja lahjatkin jaettu niin voin esitellä joulupukinkonttiin tekemiäni lahjoja.

Keppihevoset tein kummitytölleni ja hänen siskolleen. He ovat pian 8- ja 6- vuotiaat innokkat hevostytöt, joten arvelin näiden olevan mieluisia. Netistä katsoin muutamia ideoita ja tein kaavat, leikkelin kankaat ja aloin hommiin.

Kun hepat oli valmiit niin innostuin tekemään niille loimet, kahdet suitset ja kolmet päittet. Suitsissa on tarranauhakiinnitykset ja riimuissa on "oikea" pieni lukko. Kaikki näihin keppihevosiin liittyvä on tehty kierrätyskankaista: mm. miehen musta fleecetakki, vanhasta tyynystä päiden täyttö, päiväpeitteestä loimiin sisus, vartalon pehmuste sohvan pakkaussuperlonia jne. Jotenka edullinen ja mukava lahja. Ja kun joulun jälkeen sain terveisiä, niin keppihepat olivatkin olleet tyttöjen suosikkilahja! :).................................................

Kierrätyshenkeen tein myös kauppakasseja neljään perheeseen. Kukkakasseja 3kpl ja valko/mustiakasseja 2kpl joihin kankaat sain vanhoista verhoista. Vihreän kassin kankaan äiti on aikoinaan värjännyt vanhasta jämäkästä lakanasta ja nyt surautin siitä kassin anopille pitseineen päivineen.


.........................................
Siskon pojalle (3kk) en keksinyt kummempaa tekelettä niin kyhäsin jämäkankaista tuollaisen lelun jossa on jos millaista systeemiä. Narua, lettiä, rapinaa, kolinaa jne... Keskelle laitoin ohkaista pakkaussuperlonia ja kun kankaan päälle ompelin kuviota niin se tuli kivasti näkymään painanteena. On kuulemma pikku-ukko ihmeissään tutkaillut tuota lelua.


..............................................
Siskon pojalle (2v) tämä keltainen neuleliivi. Palmikkomallin otin Moda-lehdestä 5/2008 ja toisesta lehdestä kattelin lasten paidasta vähän silmukkamääriä ja aloin kutoa. Ei juurikaan tarvinut purkaa kun kerralla tuli hyvä... Keltanen on kiva väri:)


Sellaista tänä jouluna...

3 kommenttia:

Hanna-Maria kirjoitti...

vastavierailulla. Oletpas sinä ollut ahkera pukin apulainen :) Varmasti mieluisia lahjoja!! Noilla hevosilla pääsee taatusti lujaa...

Jantiina kirjoitti...

Hyvät lahjat olet keksinyt ja askarrellut!! Saajat ovat varmasti onnessaan!!

Hannele kirjoitti...

vitsi ku kivan näköinen toi vauvalelu.