tiistai 27. tammikuuta 2009

Puikkopussi ja muistoja

Vihdoinkin se on valmis! Olen kauan haaveillut puikkopussista sukkapuikoille ja tänään se tekastiin yhteistuumin pojan kanssa (poika oli nuppineulavastaavana...). Kangas on vanhasta lasten tyynyliinasta ja tykkään kankaasta kovasti! Sisäkangas valkoista verhojämäkangasta... Ei kauan nokka tohissu kun tuommoinen on valmis ja lopputulokseen olen enemmän kuin tyytyväinen! Ihanan tyttömäinen :)
Tein pussukasta siksi vain sukkapuikoille tarkoitetun kun mulla on tuollainen "nalleputkilo" jossa sain ensimmäiset omat puikkoni! Se oli joululahja edesmenneeltä mummultani, äidin äidiltä. Mummukin oli kova kutomaan ja ensimmäiset muistot omista kutomisistani onkin mummulan keittiöstä, kun väkisellä halusin, että minulle opetetaan puikkojen käyttö. Niimpä äiti ja mummu koittivat yhteistuumin opettaa kutomisen taitoja ja puikot naristen sainkin ensimmäiset tiukkaakin tiukemmat silmukat neulottua! Mutta niin vain on kutomisen opit siirtyneet sukupolvelta toiselle, eikä enää edes puikot narise kun käsialakin on löystynyt :)


3 kommenttia:

Jantiina kirjoitti...

Aivan ihania käsitöitä taas! Blogissani on sinulle jotain...

Helinä kirjoitti...

Ihananainen puikkopussi! Hyvin oli nuppineulavastaava neulat laittanut kun tuli noin siistiä :o). Ja jotain niin tuttua ja tunnelmallista tuossa tiukkojen silmukoiden väkertämisessä edellisten sukupolvien opastuksessa :).

Napsanakkeli kirjoitti...

Jantiina: Kävinkin jo blogissasi kurkkimassa "sitä jotain" :) Vielä en ole ehtinyt asiaan paneutua kun meillä on ollut tässä talokuumeilut käynnissä enkä ole netissä juuri muuta tehnytkään kuin ihaillu vanhoja hirsitaloja...

Helinä: Kyllä varmasti monella on muistoja käsityötaitojen alkuvaiheilta! Siitä se on lähtenyt ja toisaalta ne muistot palaa mieleen varmaan siinäkin vaiheessa kun alkaa itse opettaa eteenpäin uudelle sukupolvelle :)