lauantai 3. tammikuuta 2009

Vaippatehtaalta päivää!

Lupasin tehdä siskon kaverin siskolle :) pieniä kestovaippoja, jotta he pääsevät keväällä testailemaan kestoja ensimmäisen tulokkaan kanssa. Pyysin häntä käymään kaapit läpi vanhojen vaatteiden ja pyyhkeiden osalta ja toimittamaan joutilaat kamppeet mulle. Pyyhkeitä oli hyvin vaippojen imuiksi ja lisäimuiksi ja paidat ja housut saivat uuden elämän niin kuosi- kuin sisäkankainakin! Ainoastaan Applixin tarrat ja kuminauhat on ostotavaraa! Eli lähes täyden kympin kierrätystä! Tein vaipat samalla s-koon kaavalla, jolla olen aikanaan meijän pojalle vaipat tehnyt ja jotka olen hyviksi havainnut. Nämä siis ovat sisätäyttövaippoja imulärpäkkeellä sekä pesu- ja lisäsäätötarroilla. Tähän päälle surautin saumurilla vielä noin kymmenkunta lisäimua ja hommasin Bummiksen pomminvarmat kuoret, niin eiköhän näillä alkuun pääse!

...................................
Koirille olen miettinyt sänkyä jo jonkin aikaa, kun ärsyttää nuo lattialla lojuvat patjat... ryökäleen karvan ja pölyn kerääjät! Niimpä suuntasin Toppilan kierrätyskeskukseen Ouluun ja "ideasilmällä" kattelin sänkyjä (mhh, milloinpa en katsoisi tavaraa kuin tavaraa sillä silmällä että mitäs siitä voisikaan kehitellä??) Sieltähän tarttui 120cm sängyn päädyt ja sivulaudat mukaan. Kotiin kannettua mallailin niitä makkariin ja aloin pienimään osia... Nyt osat ovat viittä vaille maalattuna ja kokoamista vaille valmiit. Kävin myös SPR:n kontissa ja sieltä tarttui mukaan kuvassa olevat verhot. Punaruutuisesta teen koirien sänkyyn päällisen ja siniraitaisesta hurautin jo saman iltana Hailuodon mökimme saunamökkiin verhot! Kunhan saan verhot ensi kesänä paikoilleen, niin esittelen ne (ja mökin) sitten tarkemmin:)

Niin ja ps. Bintje-sukat ovat viimeistelyä vaille valmiit... Mutta nyyh, kun niistä ei tullutkaan sitä unelmien täyttymystä mitä odotin :( Esittelen ne kuitenkin täällä kunhan saan langat pääteltyä, satiininauhat paikoilleen ja kuvat otettua... siihen asti näkemiin :)

3 kommenttia:

Jantiina kirjoitti...

Aivan ihanan näköisiä vaippoja! Kukapa noita ei mielellään käyttelisi! Koirat saavat myös hienon sängyn!

maano kirjoitti...

olet kyllä aikamoinen käsityöihme :) ihania aikaan saannoksia

Napsanakkeli kirjoitti...

Kiitoksia, kiitoksia.

Maano: Emmä itteeni mikskää ihmeeksi luokittelis mutta kun koko ajan jotain käsillä touhuaa niin kyllähän sitä syntyy vaikka mitä :)